Forside
Min egen baggrund
Sygdom og sundhed
Naturopati og biopati
Foredrag og undervisning
Bøger jeg har skrevet
Links
Kontakt og Priser

Det sunde menneske er i besiddelse af et stærkt immunforsvar og en række reguleringsmekanismer, der normalt beskytter det mod sygdomsangreb og genopretter ubalancer.

Hvis forskellige stressbelastninger – fysiske, kemiske, biologiske eller mentale – overskrider denne evne til regulering, vil kroppen lide overlast og sygdom kan opstå.

I første omgang kan det være lettere gener som træthed, hovedpine eller en akut infektion.

Hvis kroppen bliver aflastet, vil generne som regel forsvinde af sig selv.

Men hvis stressbelastningerne fortsætter, banes der vej for udviklingen af mere kroniske symptomer, og måske er det dråben, der får bægeret til at flyde over.

Når mikrofloraen på slimhinderne kommer ud af balance, kan der opstå fordøjelsesproblemer, nedsat modstandskraft og gentagne infektioner. De svage slimhinder er også en forudsætning for udviklingen af allergier.

Manglende evne til at udskille forskellige affaldsstoffer kan resultere i eksem, gigt, kredsløbssygdomme, hormonelle problemer og mange andre sygdomme. Symptomerne ledsages ofte af træthed og humørsvingninger.

Det viser sig, at kroniske inflammationer er involveret i de fleste kroniske sygdomme - lige fra autoimmune sygdomme som leddegigt og sklerose til diabetes, kredsløbssygdomme og kræft.

Uanset hvilke symptomer der opstår, er det nødvendigt at spore årsagerne bag disse og så vidt muligt reducere stressbelastningerne.

En biologisk terapi har til formål at styrke og frigøre kroppens eget potentiale til at helbrede sig selv. Sundhed handler også om velvære og retten til at vælge sin egen livsform.

Pernille Lund - Naturopath, Biopat, Forfatter og Foredragsholder
Toftekrogen 11, Ø. Hæsinge -
5600 Faaborg - Tlf. 24455553